Capra cu trei iezi [Răzbunarea]

....

- Bos, pot să dorm puţin ? întreabă malacul 1
- Da mă! Până se termină cd-ul ăsta. E belea. răspunde lupul fericit
- Este. Bago paia a lu Salam, ultima. Mă rupe la corason. completează iedul cel mare

Merţ-ul rula cu 208 km/oră, consum bunicel, diesel. Sistemul audio ungea sufletele pasagerilor autovehiculului cu numere de Germania.

- Te pup, mămică ! exclamă iedul cel mare aflat în punctul maxim al excitaţiei melodioase

Vreme favorabilă. Dar totuşi, într-un moment de neatenţie şoferul pierde controlul volanului... panică, frână bruscă, ABS-ul nu funcţionează (căci de! dacă a cumpărat-o din Germania) şi merţ-ul zboară peste parapet direct în prăpastie, unde se rostogoleşte de trei ori orizontal şi o dată vertical apoi explodează.

Întâmplarea face ca în acel timp, în acel perimetru, să îşi facă apariţia un OZN argintiu, care, survolând zona în speranţa detectării unor umanoizi de calitate, îşi deschide fasciculul de lumini peste merţ-ul aflat în picaj peste parapet, teleportându-i pe cei doi iezi în interiorul navei. Situaţia devine confuză pentru cei doi, în special pentru iedul cel mare, care, crezându-se mort şi ajuns la Dumnezeu, vrea să-i ceară socoteală. În schimb iedul cel mijlociu se afla într-o stare de euforie zâmbind tot timpul. Graficele de analiză asupra celor doi prezintă multiple erori, şi asta pentru că iezii sunt cretini, idioţi şi suficient de proşti (mai aveam nişte cuvinte de ocară, special extrase din tratatele de iezologie, dar îmi scapă momentan). Cele două vietăţi sunt transportate, pe nişte tărgi electronice şi invizibile, în camera de prelucrare a umanoizilor unde sunt pregătiţi pentru operaţiile estetice şi intelectuale, fără anestezie sau unsoare. Totul se efectua pe o muzică adusă din galaxia lor (morrissey:everyday is like sunday).

..... După 2 ani

Dimineaţă. Soarele îşi aruncă razele peste oraşul cenuşiu. Oamenii încep să mişune, unii grăbiţi ce merg la muncă, alţii negrăbiţi ce merg la muncă, alţii grăbiţi sau negrăbiţi ce nu merg la muncă iar unii, adevăraţii, abia ies din cluburi (cluburi de şah, cărţi, dame, fazan, adevăr sau provocare, de discuţii inteligente, de bătaie sau doar cluburi). La marginea oraşului îşi face apariţia OZN-ul pentru teleportarea celor doi iezi, modificaţi genetic şi pregătiţi pentru acţiune, astfel; iedul cel mare este expert în economie, contabilitate şi şmecherie, cel mijlociu este suprem în electronică, limbaje de programare şi hacking.

În acelaşi timp, în partea opusă a oraşului, capra îşi face tabieturile de dimineaţă în noua casă achiziţionată pe credit (termopane, parchet, aer condiţionat, perfect mobilată). Este fericită. Lucrează 12 cu 24 în studiourile Otv ca prezentatoare a unei emisiuni de acţiune, cu intrigi, momente culminante şi deznodăminte, ba chiar cu analize la faţa locului. Abia ce sorbise două guri din cafeluţă, simultan cu postarea unui text cu privire la apariţia Elodiei printr-o zonă muntoasă din Ulan Bator (am uitat să specific că are blog de succes şi merge la întâlniri cu blogări şi piari, ulterior scriind despre ele), când, din holul decorat cu tablouri de valoare, îşi face apariţia iedul cel mic abia trezit din somnul minunat de noapte.

- Neaţa mami! Ce zi minunată ?!
- Neaţa puiul meu micuţ! îi răspunde capra cu o voce drăgălaşă

Câtă fericire! La doar 19 ani, iedul cel mic este doctor în filozofie, psihologie, filologie şi urmează să facă un master la Băile Herculane.

Timpul trece...Ora 10:00

În cealaltă parte a oraşului se întâmplă lucruri. Iedul cel mare deja vânduse două terenuri în Pipera, care reprezentau o moştenire de la un văr din Italia, totul se bazase pe nişte acte, realizate atent de iedul cel mijlociu, ce demonstrau că terenurile au fost confiscate de comunişti şi că acolo au murit multe personalităţi, ulterior fiind retrocedate. Cu o parte din banii câştigaţi urma să cumpere trei apartamente în centru, destinate închirierii, o altă parte era folosită pentru nişte speculaţii la bursă, iar restul pentru cheltuială (cluburi, cafeluţe, echipamente necesare şi deplasări internaţionale). Acţiunea avea să înceapă. Şi tot făcând slalom printre saituri, bloguri şi forumuri, iedul cel mijlociu poposeşte din întâmplare pe blogul caprei, unde, tot întâmplător, se transmite online de la faţa locului emisiunea prezentată de capră, în care se analiza profund apariţia Elodiei în Ulan Bator.

- Frăţelu' meu! Uite pe cine am găsit!
- Bă eşti nebun?! E chiar mă-ta! subliniază iedul cel mare

Astfel, iedul cel mijlociu se dă de trei ori peste cap şi (ba nu, asta e din altă poveste, cred că se trage de la Gerovital). Astfel, iedul cel mijlociu, cu ajutorul unor programe speciale de hacking, o localizează pe capră urmând să plece împreună cu iedul cel mare pentru a-i face felul. Ca să nu vă mai plictisesc cu detaliile privind planul operaţiunii, achiziţionarea de scule necesare şi organizarea mesei festive de după, am să trec direct la finalul tragic.
S-a întâmplat într-o Vineri (asta pentru că se ştia că e ziua liberă a caprei şi că majoritatea vecinilor sunt plecaţi spre munte sau blocaţi în traficul de la marginea oraşului, unde se construia un pod peste magazinul de jucării). Pe la 10:00, cei doi iezi împreună cu fratele malacului 2, pătrund în casa achiziţionată pe credit. Pătrunderea s-a făcut amiabil, aceştia dându-se drept instalatori profesionişti. Odată intraţi în casă, cei trei îşi leapădă măştile urmând un dialog scurt.

- Săru'mâna mămică ! strigă iedul cel mare
- O, nu! zice capra făcând nişte ochi bulbucaţi şi apoi leşină

Auzind cele întâmplate, iedul cel mic se ascunde.

- Frăţioru' !! Hai la mama !! strigă strident iedul cel mare

Iedul cel mic era pitit în locul ştiut numai de el, sub centrala termică, dar din păcate ştiut şi de iedul cel mijlociu, care citise prima parte a poveştii găsită pe un blog mirobolant.

Finalul tragic se prezintă astfel; Capra este violată trei zile, de către fratele malacului 2, a patra zi dispare misterios. Iedul cel mic ajunge la balamuc, fiind drogat şi forţat să privească toată scena terifiantă. Emisiunea caprei continuă, cu dezbateri ample privind dispariţia ei. Iedul cel mare şi cel mijlociu şi-au făcut o firmă specializată pe vânzări de terenuri retrocedate, apartamente şi maşini aduse din Germania. Cât despre fratele malacului 2, a plecat a patra zi pentru că intra în tură la un club de noapte, unde lucra ca agent de pază.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Bunicica spre acceptabil povestea. Este handicapata de prezenta prin absenta malacului 2.
Asteptam, da' fara speranta, o noua versiune ...

tutancamon, Your friend from CyberSpace ...

LE: Nimic despre motorete sau drujbe ?
:))

Trimiteți un comentariu