Întors dintr-o poveste

Senin. Uşor intrat în miezul nopţii. Un miez dulce, atât de dulce încât îmi pare că simt un sărut pe buze. Speriat, mă plimb pe o cărare şerpuită şi cenuşie, încadrată perfect într-un chenar verde format din iarbă proaspătă şi plăcut mirositoare, o lună coaptă şi plinuţă, ce stă să-mi cadă în braţe, îmi luminează calea. Rătăcit prin gânduri fără cuvinte, aud un glas suav ce-mi cântă melodia mea preferată, zăresc o lumină tot mai puternică cu fiecare pas pe care îl fac. În cale îmi iese fata cu ochi negri şi cosiţe cârlionţate de marţipan. Zâmbeşte. Miroase a ciocolată. Îmi tremură picioarele şi într-un moment de nebunie încerc să fug de unde am venit dar aud o voce caldă.

- Ai venit după răspuns ?

Mă întorc spre ochii ei zâmbitori. Nu ştiu ce să zic, ce să fac.

- Urmează-mă ! îmi spune ea întinzându-mi o mână

O prind de mână uşor şi speriat, simt o căldură în suflet şi parcă sunt fericit. Am mers câteva ceasuri, tăcuţi şi prinşi de mână. La un moment dat ajungem într-un loc puternic colorat, exact la intrare, în partea dreaptă, un arici doarme în ciocolată cu picioarele în sus. Alune cad peste el dintr-un copac, aruncate de veveriţele nebune ce se scăldau în pandişpan. În partea opusă, 3 câini de turtă dulce păzesc intrarea, au lăbuţe galbene şi pălării rotunde. Fata cu ochi negri mă invită să aştept pe o băncuţă cu forme rotunde şi multe combinaţii de culori. Nişte porumbei albi se învârt deasupra, încerc să-i număr dar sunt distrat de un sunet scos de arici, tocmai s-a întors pe partea cealaltă.
La un moment dat apare fata cu ochi negri, ce ţine în mână o ciocolată, împreună cu o pisică neagră de caramel cu lăbuţe albe şi ochi verzi, un pampon roşu cu buline albe la gât şi o pălărioară pe cap.

- Acum te poţi întoarce, răspunsul tău e în ciocolată. îmi spune pisica întinzându-mi ciocolata

Prind ciocolata în mâini şi plec. Mirosul îmi dă senzaţii de zbor. Se luminează. Luna moţăie rezemată de o stea. Soarele se furişează printre crengi adormite. Ajung acasă. Ciocolata mă alintă şi îmi cântă până alunec liniştit prin vise şi răspunsuri aşteptate.

2 comentarii:

Anonim spunea...

:):)Ti-am zis? ti-am zis? Nici nu stii ce fericita m-ai facut sa aud ca mi-ai urmat indrumarea. Acolo sa mergi mereu cand iti este frig sau cand e prea intuneric.
Multumesc. mi-ai facut cea mai mare bucurie din lume.

Anonim spunea...

cu placere.

Trimiteți un comentariu