Din cer coboară raza

Eu şi gândul, pe câmpiile ratate. Din noaptea lungă izvora speranţa. Ce trist e timpul când se scurge-n palme. Din tăcerea asta pe care o simţi când mergi în doi, doar tu şi gândul, aştepţi în ploaie să îţi curg-un soare. Tăceai adânc când îţi vorbea privirea. Ce trist e drumul răvăşit de zare.
A trecut o săptămână şi aştepţi să-ţi bată-n geam iubirea. Oriunde mergi, e ceva ce-ţi aminteşte. Aş vrea să zbor prin clipele uitate. De ce se stinge clipa? O ultimă ţigară, o stingi pe treptele ciudate. Din iarbă tresare fericirea, ai vrea să crezi, să simţi, să vezi esenţa. E doar mirajul, preludiul unui somn al vieţii. Închide ochii trişti. Visează. Aşteaptă dimineaţa să îţi bei cafeaua. Măcar atât.

3 comentarii:

cineva... spunea...

Tu si gandul asta cu care esti acum nu va potriviti. De asta esti trist. Schimba gandul cu altul potrivit! Poate fi surpinzator de aproape sau departe, dar cata vreme stai langa un gand ploios, n-o sa iti curga niciun soare.

Si iubirea nu bate in geam. Stii tu unde bate.

La ce bun sa zbori in clipele uitate?! Zboara si tu la alea neincepute, care se uita, probabil, la tine. Si in general uita tot ce merita uitat. Offf, tot eu sa te invat?! Plus ca un zbor la Barcelona, sa zicem, e mai fun.

Fericirea nu tresare in iarba pentru ca nu sta in iarba.( exista o fericire care sta in iarba, dar aia e scurta si artificiala)
Daca ar sta in iarba ar insemna sa ti se intinda la picioare si nu-i asa.

Si conditionalul tau optativ ( ai vrea) inseamna indoiala. Fericirea nu vine la cei ce se indoiesc.

Nu in ultimul rand, campiile nu sunt "ratate". Cum iti poti jigni patria muma care te hraneste?

De unde stii tu ca timpul e trist? Nu vezi ce repede trece? Crezi ca mai are timp timpul sa fie trist?

Si in general lasa-te de fumat, nu sta pe pietre ciudate ca raceti si inlocuieste cafeaua cu ceai verde.
Te imbratisez.

k.g. spunea...

draga psiholog

iti scriu aceasta scrisoare pentru ca vreau sa ma sinucid. intrebarea nu este cand, ci cum. ba mai mult, imi doresc sa zbor. aseara am visat urat, atat de urat incat m-am trezit langa ghena de gunoi. bani nu mai am, si asta pentru ca o parte i-am baut, alta i-am jucat la cazino victoria, o alta parte i-am mancat cu fete, iar o alta parte i-am dat pe orele dumneavoastra de psihiatrie. Situatia e confuza, si mai ales in situatia in care nu mai am raspunsuri la intrebarile pe care nu le stiu. Am inteles ca cel mai bine e sa stii raspunsurile, nu intrebarile.

M-am hotarat, este ultima scrisoare. Plec. Ori in nefiinta, ori peste hotare la munca. La capsune, sa zicem. Orice.

Cu stima, pacientul

cineva... spunea...

Draga pacient

Constat cu absoluta incantare ca sedintele mele te-au ajutat. Tin sa te felicit.
Orice ai alege, faci bine. Alegerea trebuie sa fie individuala. Atat plecarea in nefiinta cat si la adunat capsuni presupune zbor.
Totusi, daca imi permiti, ti-as face o sugestie, asta pentru ca mereu te-am simpatizat, am vazut in tine aluat bun (mi-e foameee!!): nu pleca la capsuni. In primul rand nu ai bani de avion. Apoi, sa stii multi s-au inotrs acasa, ca nici capsuna nu mai e ce-a fost. Plus ca sezonul e pe incheiere. Poti, evident sa strangi niste bani, si sa te duci in toamna la struguri.
Dar eu zic, sa nu amani, fii spontan, hotarat: zboara in nefiinta! Iti vand un pont: pe lumea cealalta inca se traieste bine. De unde stiu? Eee, ramane intre noi, la cabinet nu prea mai vine lumea, si ca sa imi castig si eu portia de ansoa si jamon, ca deh sunt un gurmand rafinat, fac sedinte de spiritism. Asadar, dragul meu prieten, pot sa iti garantez ca nimeni nu o duce rau dincolo.
Cat despre inmormantare si tot tacamul nici sa nu iti faci griji: am un verisor care si-a deschis pompe funebre cu tot cu cimitir si biserica in curte, adica e all inclusive. Vreau sa iti spun ca ii merge foaarte bine: de cand cu criza se zboara in nefiinta pe capete.
Si ca sa iti demonstrez ca imi esti simpatic, uite, te mai ajut cu ceva: cand ajungi "dincolo" te aduc la o sedinta de spiritism si stam de vorba. Sa vezi tu daca nu imi multumesti. Prin urmare, pe curand.

Trimiteți un comentariu