Jeet Kune Do

1 Februarie 1965 reprezintă data naşterii lui Brandon Bruce Lee.
Azi, 1 Februarie, fiul legendarului Bruce Lee şi al profesoarei Linda Emery, ar fi făcut 44 de ani.

În 1985, la 21 de ani, primeşte primul rol secundar de acţiune în „Kung Fu:The Movie“, alături de David Carradine într-un rol principal. Urmează filmul „Legacy of Rage“ în 1986 ,în care îl va avea ca oponent pe Bolo Yeung. În ciuda faptului că era fiul unei legende, Brandon nu se simţea confortabil în roluri de artist al artelor marţiale.
În 1988 apare pentru prima şi ultima oară, ca personaj negativ, într-un episod din O'Hara (serial de televiziune), urmând apoi să plece în Africa de Sud pentru apariţia într-o producţie englezo-germană intitulată „Laser Mission“.

1989, an de regresie şi abis profesional, îl împinge la o decizie înţeleaptă, cea de îmbrăţişare a moştenirii. Se întoarce în Los Angeles, la Dan Inosanto, cel mai bun student al tatălui său, unde studiază arta Jeet Kune Do (o filozofie a artelor marţiale, dezvoltată de Bruce Lee) la academia Inosanto, precum şi alte stiluri de arte marţiale. În 1990 trece un test de Muay Thai (box tailandez: implică doar pumnii, picioarele,coatele şi genunchii) ceea ce îl face instructor şi, astfel, îşi câştigă încrederea în el şi în abilităţile marţiale, prinde interes pentru scenele de luptă, studiind filmele tatălui său, ale lui Jackie Chan şi Samo Hung. Tot în 1990 îşi găseşte dragostea, Eliza Hutton.

În 1991 debutează într-un film american de acţiune alături de Dolph Lundgren, intitulat „Showdown in Little Tokyo“. Urmând ca în 1992 să primească primul rol principal în „Rapid Fire“.

Perioada 1990-1993, a reprezentat strălucirea lui Brandon în soare; primul debut american, primul rol principal, întâlnirea dragostei, logodnă la Veneţia, urmând să se căsătorească pe 17 Aprilie, 1993.

Pe 1 Februarie 1993, când împlinea 28 de ani, începe filmările la „The Crow“, într-un rol principal. Un film despre un solist de muzică rock care se întoarce din morţi pentru a răzbuna moartea lui şi a logodnicei. Avea să fie ultimul film. Pe 30 Martie 1993, seara, în timpul filmărilor, Brandon Bruce Lee este împuşcat, accidental.
31 Martie 1993, ora 1:04 PM, este anunţată moartea sa, despre care sunt multe de spus dar mă rezum la atât. Este îngropat alături de tatăl său în Lake View Cemetery, Seattle.
Coincidenţe?! Neadevăr?! Întrebări fără răspus?! Ceea ce duce la punerea sub semnul întrebării al mitului „blestemul demonilor“.

2 comentarii:

Anonim spunea...

nu inteleg se spune ca filmul the crow a fost filmat in 1994?cum? daca in 1993 era deja mort?

k.g. spunea...

filmul a fost facut in cursul anului 1993, timp in care, are loc accidentul lui Brandon, urmata de moartea acestuia. filmarile au mers mai departe cu niste modificari de scenariu. 1994 reprezinta finalizarea si lansarea filmului The Crow.

P.S. Un film poate fi filmat azi si lansat peste 3 ani. Anul de productie al unui film este anul lansarii pentru prima data pe o piata de desfacere media.

Trimiteți un comentariu