Am plecat în viitor

DeLorean, un vehicul SF construit în 1981 de DeLorean Motor, companie fondată de John DeLorean.
John Zachary DeLorean, a fost un inginer american ce a strălucit pe la General Motors prin 1960, şi asta pentru că a avut o legătură importantă privind apariţia Pontiacului (GTO, Tempest, Firebird...), dar această situaţie o vom analiza cu altă ocazie.

Bonus: [link]

5 comentarii:

Anonim spunea...

John Zachary DeLorean, adica ION ZAHARIA DELOREAN, are radacini romanesti deoarece tatal sau a fost roman iar mama sa a fost unguroiaca. Tatal sau a emigrat in SUA pe la inceputul secolului 20.

tutancamon
'Multi-User Worlds'
http://vrmlserver.xooit.com/index.php

Anonim spunea...

:)
Scuze, dar nu ma pot abtine sa mai scriu urmatoarele:
Numele domnului Inginer, cred ca de fapt era Ion Zaharia Delureanu. Cert este ca s-a nascut in America, si deci da, se poate spune ca este american.
Revenind la D.M.C. trebuie spus ca la ea a contribuit un italian,Giorgetto Giugiaro, acesta fiind designerul caroseriei.
Meritul acestui mare Inginer este ca a avut viziunea de a uni intr-un singur produs contributii de la mai multi proiectanti si constructori.
A avut probleme financiare, fiind si arestat apoi judecat pentru trafic de stupefiante, dar a reusit sa dovedeasca faptul ca nu se face vinovat de acuzele aduse.
Eu cred ca a fost victima a razboiului economic dus firmele constructoare, probabil ca nu a fost iertat ca a parasit firma unde lucra pentru asi crea propria firma D.M.C.
A avut nenumarate procese cu fiscul american si cu alte firme. Este vorba de zeci de milioane de dolari. Va dati seama pe ce cai mari era acest Inginer ?
A murit in 2005.
Sursele pentru cele afirmate de mine aici sunt gasite pe internet. Am ajuns la Dumneata pe blog, cautand referinte in limba romana despre acest mare Inginer.

Aveti un blog interesant, si am creat un thread special pentru el: http://vrmlserver.xooit.com/t312-http-zadarnic-blogspot-com.htm#p652

tutancamon
'Multi-User Worlds'
http://vrmlserver.xooit.com/index.php

k.g. spunea...

multumesc pentru completari si thread

Delorean spunea...

I am Delorean Amalia from Romania.Please contact me on id adidelorean92.thanks

k.g. spunea...

trebuie sa-mi spui ceva important?
e vital? e marfa? cum e?

Trimiteți un comentariu