jurnal de bord 28.4

Păşesc apăsat pe holul dintre etaje. Sunt pe culoarul J3, verific presiunea în turbinele 4 şi 5, parametrii generatoarelor în acţiune şi sistemul automat de cuplaj, prin acces direct cu puntea centrală de pe un aparat de buzunar, lucrează pe unde radio şi sunt mereu la curent cu situaţia navei. Linişte, doar sunetele înfundate ale transformatoarelor, lumina slabă şi puţin intermitentă. În faţă, umbra unei siluete se apropie uşor. Se face răcoare. Rămân nemişcat. Silueta prinde formă. Zărindu-i faţa, realizez că e Victor, cu capul plin de sânge, ochii albi şi fără o parte dintr-un braţ. Îmi murmură ceva cu ecou, sunetul e înfricoşător.

Mă trezeşte o bătaie în uşă. Se deschide. În mijloc comandantul superior al navei JKR45.

- Suntem pregătiţi pentru decolare. Ne însoţiţi ? întreabă comandantul

Am căzut puţin pe gânduri. De parcă nu m-aş fi gândit în toate cele 8 ore.

- Da, mergem !
- Perfect! Mă bucură foarte mult decizia dumneavoastră. Vă aştept pe puntea centrală. spune comandantul părăsind încăperea

Nu trece mult timp şi simt vibraţii slabe urmate de zgomotul motoarelor ce pun în mişcare nava trezindu-mi amintiri. Privesc pe geamul mic din încăpere cum ne îndepărtăm de baza SK7. Aprind o ţigară. Altă călătorie, poate alt coşmar.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Pai, si ai sunat si tu la 112 cand l-ai vazut asa pe Victor? Sau nu aveai semnal? Cecilia tre sa fie disperata.
Dar, sa stii, ca eu nu prea-l vad bine pe Victor asta. Pe de alta parte il inteleg: pensia aia e de mizerie, trebuia sa faca ceva. Pacat de el! Bine ca tu esti intreg. Drum bun!

Anonim spunea...

eu vorbesc de lucruri serioase. de ce trebuie sa ne hazardam? in primu rand Victor nu e pensionar, nu a venit timpul sau poate nici nu o sa vina. cat despre Cecilia, este in nefiinta de ceva vreme.

chhhh...pelicanu over...chhhh

chhhh...over out...chhhh

Anonim spunea...

:):) aaa, acum pricep. Deci de suparare ca Cecilia e cenusa sau tarana, Victor s-a facut spion. Si asta pentru ca nu a putut suporta amintirea dureroasa a week-endurilor fricite alaturi de Cecilia lui la malul marii. Nu a avut curaj sa se sinucida asa, ca s-a dus sa-si caute moartea in misiune pe nava JKR45. Zic bine? Sau iar n-am inteles nimic?

chhh...veveritza...over...chhh

Anonim spunea...

conform jurnalului de bord 27.3, Victor este contaminat cu ciuma babonica urmand moartea lui, care nu este specificata ci doar subinteleasa in jurnalul de bord 27.4. Astfel, aparitia lui Victor prin jurnalele de bord ce vor urma dupa, se face doar in vise ce apar in urma unor atipiri scurte.

chhhh...over out...chhhh

Anonim spunea...

chhh...aici veveritza...chhh

in urma explicatiilor tale, am cazut de pe creanga pe care mancam vesela o aluna. aluna cu pricina mi-a ramas in gat. offf, ma duc sa caut alte alune, ca e claaaaar: razboiul asta nu e de mine.

chhh...over out....chhh

Trimiteți un comentariu