Inainte si dupa o mica furtuna

Buna seara, K.G.!

In cele cateva luni care au trecut, mi-am rezumat actiunile la a privi si asculta tot ce se intampla afara, prin fereastra din dreapta mea. E destul de multa activitate, mai ales ca la cativa pasi e o mahala, un coafor de lux, poate si un cabinet stomatologic, uneori.
Totusi, de abia acum incepe sa imi placa in mod real ce fac. Intuiesc ca pentru scurt timp, insa.
Pana nu imi pierd din nou interesul, voi impartasi cu tine una dintre putinele emotii pe care reusesc sa le am. Chiar pe masura ce se intampla.
A inceput sa tune ingrozitor cu aproape o jumatate de ceas in urma. Si acum sa ploua incet.
...
As vrea sa iti vorbesc un pic de agitatia si disperarea care preced furtuna.
Calmul de dinaintea furtunii mi se pare un cliseu imbecil si, doar dintr-un punct neinteresant si patetic de vedere, relativ aproape de adevar.
Putin inainte de a se declansa urgia, totul pare a fi cuprins de o agitatie lucida, de o nevroza organizata, de o activitate intensa si putin bolnavicioasa. Unii alearga spre cutiile lor de chibrituri in care se considera adapostiti, altii asteapta cu o veselie un pic tampa sa urmareasca desfasurarea cataclismului minor.
Fasia asta de lume e alertata, sincopata, claustrata. Orice simt al ridicolului pare momentan sistat pentru cei implicati si constienti de mica nenorocire ce va urma.
....
Calmul adevarat, relaxarea perfecta apare doar odata cu declansarea furtunii. Toti incaseaza cu o liniste extatica fiecare manifestare a apocalipsei punctuale. Admira muti si mici tot ce le ofera acest mic sfarsit al lumii.
...
Apoi, odata cu terminarea furtunii, isi reiau activitatea. Non-salanti, neproductivi, apatici, insa din nou demni si decenti. Pana la urmatorul semn de furtuna.
...
Cam atat despre ei.
Io traiesc intr-o post-furtuna perpetua.
Neinteresant, dezinteresat, apatic

Ma bucur totusi ca, din cand in cand, gasesc resursele sa mai arunc o privire catre lumea indepartata si minunata a lui K.G. Si ma simt din nou, pentru putin timp si, din nefericire total neimplicat, cu adevarat bine.

Iti multumesc.

D.R.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu