Continuare

- Auzi ?
- Nu !
- Dar acum ?
- Acum ? Da ! Ce ?
- Cu ce crezi că e plină luna ?
- Nu ştiu. Tu ştii ?
- Nu !

Linişte. Un vânt se apropie tiptil şi poposeşte lângă, trăgând cu urechea.

- Auzi ?
- Da ! Ce ?
- De ce se văd stelele doar noaptea ?
- Nu ştiu. Tu ştii ?
- Nu !

Schimbul de cuvinte mirobolante se face între două personaje ce privesc cerul la un moment dat. Acest moment este bine definit în timp şi spaţiu, astfel încât apariţia vântului la locul desfăşurării acţiunii, permite o analiză foarte amplă asupra situaţiei. Personajele stau faţă în faţă într-o poziţie suficient de ciudată, înconjurate de pietre cubice în formă de triunghi. Să fie o coincidenţă faptul că luna e perpendiculară pe centrul triunghiului ? Plouă.

3 comentarii:

Anonim spunea...

-Auzi?
-Nu!
-Dar acum?
-Acum? Da!Ce?
-Cat crezi ca vine lumina luna asta?
-Nu stiu. Tu stii?
-Nu!

Liniste. doua pisici isi intrerup "nunta", si trag cu urechea.

-Auzi?
-Da! Ce?
-La cat sa pun ceasul sa sune?
-Nu stiu. Tu stii?
-Nu!

Schimbul de cuvinte plate se face intre Danut si mama lui, in intimitatea casei lor. Acest moment este oarecum bine definit in timp si spatiu, pentru ca nuntile de pisici incep intotdeauna la si jumate si se intampla de obicei pe aleile laturalnice. Personajele de fata stau unul langa altul, intr-o intimitate suficient de ciudata. Sa fie o iluzie optica faptul ca doar una este pisica? Sau sunt amandoua? Torc.

Anonim spunea...

Gandindu ma la gandul tau scris in momentul definit clar in timp si spatiu, inteleg sensul iluziei. Incercand sa fac o legatura intre luna asta, luna cealalta si ceasul ce tinde sa se opreasca la un moment dat, ajung la o concluzie finala in legatura cu teorema pisicii, astfel:

Un numar de n pisici se invart una dupa alta, in forma de cerc, la un moment dat daca o pisica isi schimba sensul de rotatie, toate pisicile se lovesc una de alta si astfel se formeaza o dreapta perfecta, pe care te poti baza oricand.

Anonim spunea...

Multumesc, pentru raspuns, k.g.pirel. Desi...obtinut dupa ce am tras de sforile lunii ce sta numai si numai la fereastra ta, si isi spune ofurile numai si numai penitei tale, confectionate din muze mov-vinetii (sper nu din cauza frigului)...ah, unde ramasesem....aaa, da, la pisici. Sper ca nu insinuezi ca pisicile sunt usor prostute si nu se vor prinde la timp ca prima din cele n va ameti la un moment dat si nu se vor mai roti ca nebunele. eu cred ca vor ameti toate simultan si vor forma un pufos culcus,pe care se poate odihni oricand sufletul tau visator.

Trimiteți un comentariu