Lacrimi şi durere

Consider că ar fi banal dacă aş spune că am fost plecat într-o călătorie de relaxare psihică şi fizică, pe meleaguri fantastice şi înstelate unde poposesc sirene blânde şi bursuci zburători. Adevărul e dureros şi te face să analizezi situaţia zile întregi.

Era într-o Joi, spre seară. Abia îmi achiziţionasem online un nou stabilizator de tensiune pentru aparatul de legătură cu calculatorul central. Serveam nişte alune prăjite în ulei din India, trimis de nişte rude special pentru astfel de situaţii. Îmi amintesc perfect ora, şi asta pentru că urmăream cu sufletul aproape de gură ştirile de la ora 5. Mi-a atras atenţia titlul şi contextul tumultuos ce invada ecranul, astfel:

Poveste de Paşcani. De la nuntă la înmormântare.

Acţiunea se desfăşoară în mare parte în ograda şefului de post, mort triumfal la datorie în urma unei ciroze cumplite. Abia ce îşi terminase preotul concertul special organizat pentru proaspătul mort, precum şi corul de babe ce se întrecea în doine, îşi face apariţia nepotul cel mare cu 3 litri de alcool în sânge şi încă 1 în mână. Clătinându-se simetric, tânărul îşi ameninţă semenii cu un cuţit de bucătărie orientală cerându-şi dreptul la avere. În acel moment cei opt fraţi ai fericitului ascuns în nefiinţă, aflaţi în detriment cu doar 1 litru de alcool, au pus la cale o strategie de comunicare amiabilă cu furci şi topoare. Discuţiile au avut loc pe întreaga bătătură lăsând numeroase dâre de sânge, toate sub bagheta maestrului preot şi a corului de babe.
Liniştea se aşterne odată cu apariţia unei secerătoare care intră în plin peste lumea venită la înmormântare. Cum s-a ajuns aici ? Deci, simultan cu înmormântarea, la căminul central era în desfăşurare o nuntă. Bartalian, zis Spartacus, şofer pe secerătoare, se gândeşte să fure mireasa. Zis şi făcut. În urma consumului enorm de alcool, individul pierde controlul autovehiculului ducând la tragedia menţionată mai sus. Unii localnici spun că ar fi fost violată mireasa în cabina secerătorii de către doi bărbaţi mascaţi şi solizi, inclusiv şoferul. Cercetările continuă.

3 comentarii:

Florian Pula Lunga spunea...

D-aia te-ai facut cat porcul mistret, ca servesti numai alune prajite.

k.g. spunea...

Domnule Florian, zis Modestu' (banuiesc, din cautarile mele pe gugal), incearca pe forum (imi scapa adresa momentan) si in drum opreste-te pe la Balaceanca pentru un control scurt.

Multumesc!

Bebe Pula Lunga spunea...

Draga KG, asa cum probabil ca intuiesti si asa cum ma infatiseaza insusi numele meu, sunt fratele mai mic al lui Florian. Pe nume Bebe.
In randurile ce urmeaza vreau sa te asigur ca fratele meu n-a dorit sa fie rautacios sau obraznic ci doar a vrut sa para viclean. El isi doreste foarte mult sa fie viclean.Este visul lui, inca de cand eram copii.
Eu insa, ma dezic complect de afirmatia lui si ma declar total de acord cu oamenii care consuma alune prajite. E un mod util de a-ti petrece timpul liber si de a acumula energie.
Cu respect, al tau
Bebitza

Trimiteți un comentariu