Aşadar

"... fiecare tanar sa se cerceteze pe sine. Daca poate, sa ramana feciorelnic, si aceastea va fi o dovada a deosebitei binecuvantari a lui Dumnezeu. Daca insa nu poate, sa se insoare, cu consimtamantul parintilor sai, cu o femeie modesta si virtuoasa. Dupa nunta insa, nimeni din cei doi nu are dreptul sa pofteasca alta fata, ci sunt datori sa traiasca amandoi intregi si curati ca o pereche de turturele sau ca fratii cuminti ..."

7 comentarii:

Anonim spunea...

asadar.... tanarul se ia cu o femeie. termenul de femeie este uneori inteles drept o fata care si-a inceput viaxa sexuala. buuuun. deci el virgin ea nu.
dupa casatorie, ei nu au voie sa pofteasca alta fata. deci.... daca poftesc la un alt barbat e ok?
cu alte cuvinte, inainte de casatorie el feciorelnic, ea nu. dupa casatorie, el poate fi homosexual si ea poate sa il insele pe rupte... nice

k.g. spunea...

Cand a iesit citatul pe piata, femeia era femeie si barbatul barbat. In prezent sistemul de update nu mai functioneaza. Ne-am indepartat de dulcele nostru Dumnezeu si mergem spre pierzanie, suntem animale salbatice si rele care ucidem din plictiseala.
Cat despre text, nu sunt folosite caractere romanesti. "Fata" este "Faţă". Se refera la infatisarea unei alte persoane, altfel spus sa nu ravnesti la migdala din curtea vecinului. Dar cred ca stiai asta si ai facut doar o speculatie.
In rest, numai bine.

Anonim spunea...

:)
da stiam.
ne-am departat de ceea ce au stabilit unii ca este dumnezeu. animalele de prada isi invata puii sa ucida chiar daca nu le trebuie neaparat victima respectiva, ci pentru ca trebuie sa invete. ce e asa de ciudat? sunt animalele respective mai putin iubite de ceea ce presupunem ca este dumnezeu?
noi doar am rafinat motivele pentru care ucidem. in rest, suntem dupa chipul si asemanarea, nu?

cineva... spunea...

Dragule, nu puteai nimeri mai bine in sufletul meu cu povestea asta. Exista turturele batrane, care isi cauta turturele tinere. Pentru ca turturele tinere/updatate au mai putine pene. Chestie de deformare genetica.
Deci, avand in vedere ca mi-ai citit gandurile, cred ca suntem suflete pereche. Si da, sunt de acord cu tine. Doar ceva te rog: nu mai face comparatii intre oameni si animale. Animalele sunt cel mai putin salbatice dintre noi toti. Ca imi iau sufletul pereche inapoi si ramai desperecheat.

k.g. spunea...

# zaqk:

Nu e nimic ciudat. Ne iubeste pe toti la fel, oameni si animale (separat, sa nu avem probleme). Suntem facuti dupa asemanarea LUI, dar difera interiorul. Si mai are un avantaj, EL poate vedea interiorul (fapt demonstrat pe TrinitasTV si OTv, si gasit pe gugal).
In rest, amin.

# cineva...

Pai sigur ca isi cauta turturele tinere, doar sunt fragede, apetisante, dolofane si neprihanite. Cat despre comparatie, nu mai fac, promit.

Anonim spunea...

@k.g.: trebuia sa nu mentionezi trinitas si otv, mai ales pe astia din urma. asa m-ai dezamagit.

k.g. spunea...

la dracul (doamne iarta-ma)! acum nu poti fi perfect. totusi, sunt obligat, am contract cu ei.

Trimiteți un comentariu