Încercarea !

Având în vedere situaţia prezentă, precum şi punctele esenţiale bine definite în acest timp şi spaţiu, aştept scrieri, poezii, ode sau reverii fantastice privind sufletul ce se învârte în jurul persoanei. Mai exact, despre pisici !

4 comentarii:

Anonim spunea...

:))) multumesc. stiam eu ca Mos Craciun exista. :)) da scrie tu ceva.

Anonim spunea...

normal. mereu trebuie sa fiu punctul etalon. nu mai vreau !

Anonim spunea...

Motanul meu ar putea fi celebru. Nu a aparut in reclame si nici nu scriu tabloidele despre el,(desi nu stiu de ce nu o fac).
Nu i-ar sta rau deloc pe coperta unei reviste de scandal: Danutz la o cafenea din Dorobanti, ascuns in spatele unor ochelari de firma citind Financial Times sau "Danutz la ski in Austria alaturi de o Albastra de Rusia". Hmmm, si toata lumea sa comenteze despre asta: in tramvai, la piatza, la banca, in pauzele de filmare...
Sa fie atat de celebru incat sa nu isi permita sa il prinda blitzul de paparazzo cu soarecele in gura sau murdar de lapte pe mustatzi.
Dar nu, nu e firea lui asta. Pentru ca e in zodia scorpionului, iar, potrivit horoscopului, scorpionul este "tainic si rafinat".
L-am gasit pe strada, murdar si infometat. Mic si zgribulit. Dar, nu-i asa? toate celebritatile au pornit de jos, din mizerie, din saracie.

Am stiut din prima ca se trage dintr-o familie cu sange albastru: labutzele puternice- mostenite de la tatal lui, un neinfricat viking-cat; ochii calzi si sensibilitatea, luate de la mama lui, o cucernica doamna pasionata de goblenuri cu pisici. Coada stufoasa cred ca o mosteneste de la un strabunic indepartat pe linie materna care s-a iubit intr-o vara cu o veveritza.

Dar in zilele noastre, departe de celebritate si descendentze nobile, Danutz este o combinatie fericita de baietzel nazdravan, june languros, aparat de produs tone de par inghitit de cei care il iubesc, un maaaare gurmand si nu doar atat.
Il iubesc pentru ca de cand il cunosc rad in fiecare zi. Ca sunt alt om, ca stiu sa visez la lucruri de care oamenii rad sau nu au timp.
Ca se duce la geam sa traga cu urechea la ce susotesc pasarelele si vine repede, repede sa imi spuna si mie. Ca ma cearta si ma iubeste in acelasi timp cand vin prea tarziu acasa. Ca ma incearca usor si atent cu labutza cand dorm prea mult. Ca intelege mesajul :" jos" sau "nu ai voie". Ca am casa plina de jucarii. CA imi atrage atentia daca nisipul trebuie schimbat.(daca uit). Ca m-a subjugat atat de mult incat ma trezesc tipand daca il visez ca a murit. Ca aduce langa mine jucariile lui cand are chef sa ne jucam. Ca locul lui preferat de motait e poala mea. Ca sforaie ca un batranel obosit. Ca miauna cand stranut. Ca ma insoteste oriunde pentru ca are incredere in mine. CA datorita lui intretin relatii de prietenie cu pisicutza fara coada de la banca, cu Mariuca, increzuta neagra de la bloc, cu motanul gri si fioros de la scara vecina care nu raspunde niciodata la salut. Ca plictisit casca cand ii povestesc despre pisicutzele fara casa si fara jucarii ca ale lui.
Si cate si mai cate.
Si nu sunt singura in lumea asta "nebuna". Stiu eu pe cineva, barbat in toata firea, cu mari responsabilitati care vorbeste aceeasi limba :" motanul meu face tumbe. trebuie doar sa ii spun: fa tumbe!". :)))
Sau doamna care scrie stiri dar care atunci cand pleaca de acasa ii spune pisicii ei :" Mama pleaca la vanatoare pentru tine".
Sau Boris, motanul prietenei mele, care a sarit in bigudiurile soacrei rele si alergice la pisici. :)))
Vino si tu in lumea nostra plina de pisici,
mari si mici.
Plici, plici! :)))
E nostim rau aici!
Ca o vacantza la bunici!
Scapi de frici!
Printre pisici,
Dans de licurici
Plici, plici
Te astept aici:

adresa: Spitalul 9, program de primire non-stop, str. Aleea Tom & Jerry.

Anonim spunea...

Nu stiu cum, dar unele lucruri sunt facute sa se intample doar in unele parti.
Undeva in lumea asta exista o clinica speciala la care pisicutzele grase sau foarte grase merg sa slabeasca. Gasesc acolo un antrenor care gandeste exercitii special pentru ele: banda de alergat sau obstacole. Dumnezeuleeee, vreau eu meseria asta! Vreau si eu sa traiesc intr-un loc cu oameni atat de limpezi la minte. Vreau sa fiu antrenor de pisici. E genial!!!
Nu va imaginati o sala plina de covorase, pe care pisicutze de toate felurile, imbracate in colanti si tricouri, fac abdomene??!! Nu e fantastic? Sau genuflexiuni: un, doi, trei, patru...si un, doi, trei , patru....si repetam!Si hai, hai, nu sta, acum fandam...
O pisicutza mai grasa zace gafaind. Alta mai sprintena face roata. Iar alaturi, sala de fortza pentru motani! :)
Ma rog.. astea se intampla doar in capul meu, dar clinica despre care povesteam mai sus exista. Si nu e o gaselnitza doar pentru a lua banii celor care ii au, evident. E foarte bine pentru animalutzele de casa. Pisica ta face sport, traieste mai mult, si atunci si tu esti mai fericit.
Deci, stiu ce vreau sa ma fac cand voi fi mare.

Trimiteți un comentariu