Letargie

Trandafiri uscaţi în ceaţă
În morminte se adună
Iar iubirea-i îngropată
Sub o stea strălucitoare,
Adormită sub cortine.

Ninge iar cu răni amare,
Peste tine se revarsă
Dorul spânzurat în taină,
Ce ascunde-n ochi de smoală
Dragostea, crăpată-n două.

Vine noaptea peste iarnă
Şi sfârşitul se aşterne.
Nu mai plânge, moarte dragă !

8 comentarii:

sa-ti zburde ielele prin par spunea...

Uff, nu te supara pe mine dar te rog cere o parere critica avizata. Poezia ta e epigonism curat si nu are nimic special, nu e literatura ci "perdere de vreme". Daca vrei sa scrii mai intai citeste mult si in primul rand citeste multa critica, ai sa intelegi apoi ce am vrut sa spun.
Sper sa nu te superi sau sa ma intelegi gresit.
Ah, citeste despre cuvinte "poetice" cazute in derizoriu, foarte multi critici au scris despre asta.

K.G.Pirel spunea...

* nu sunt poet, nu sunt scriitor, nu vand volume de poezie, sunt doar un visator si visez in lumea mea.

* parerea ta este doar pentru poezia asta sau in general ?
in poezia asta se vede Bacovia printre randuri ?
este aparent, povestea e alta si nu are legatura.

* de ce ar fi epigonism?
pentru faptul ca sunt aceleasi stari de betie si depresie.
pentru ca au fost ei primii (inaintasi ilustri) care au scris despre asta.

Anonim spunea...

auzi, draga, "sa-ti zburde ielele prin par", ia mai du-te si zburda prin alte parti. ai scapat de cosuri? sau nu ai timp ca citesti prea multa "critica". sau mai pe scurt mesajul meu este: azi n-o sugem!!! sau nu stii ce-i aia. ?

Anonim spunea...

nu am vrut sa o "semnez"..anonim. :)

sa-ti zburde ielele prin par spunea...

@k.g.pirel: hm, n-am vrut sa ofensez si nici sa folosesc cuvinte de factura indoielnica (daca-mi este permis sa spun asa) ca...cineva anonim. Ideea mea era simpla, atat timp cat scrii inseamna ca iti doresti sa conferi o anumita valoare textelor tale. Tocmai de aceea credeam ca observatia mea va fi de ajutor. Se pare ca nu. Inteleg ca fiecare "creator", (desi in cazul tau cuvantul e mult prea mare)isi traieste cu orgoliu creatia si e normal. Ce nu inteleg eu este de ce atat orgoliu cand e vorba doar de o scriitura de sertar (asa cum singur afirmi). Si nu, nu e vorba de Bacovia, e vorba de o rima romantica lipsita de fond. Depresia ta e cam puerila dragule, unii nu stiu sa treaca de varsta pubertatii, pacat, ar iesi ceva frumos daca ai sti sa te documentezi.
@anonim: cand vei invata sa folosesti si alte cuvinte de legatura pe langa "sau" (utilizat de nu stiu cate ori in 3 randuri) atunci ma voi obosi sa-ti raspund.
Nu va chinuiti sa inventati injuraturi noi ca sa-mi raspundeti pentru ca nu intentionez sa-mi mai pierd vremea citind comentarii frustrate si fara consistenta. Unii oameni ar trebui sa inteleaga ca a critica un text nu inseamna a critica persoana si ca polemica eleganta si de bun simt nu contine cuvinte ca "o sugem".
O viata frumoasa dragii mei. Ramaneti voi cu indolenta voastra, o meritati pe deplin.

Anonim spunea...

vaaaiii,draga "sa-ti zburde ielele prin par sau din par"...cum vorbesti tu ca din carti!!! dar tu sigur esti una d-aia care nu poate visa decat dupa ce a citit cateva carti cu tot cu recenziile lor. hm, da cred ca stiu genul: folosesti si citate cumva atunci cand vrei sa impresionezi? si chiar te rugam sa nu ne mai "obosesti", noi putem visa si fara sa stam cu nasul in carti cartonate...hm! :)pa!

Anonim spunea...

@ sa-ti zburde ielele prin par

observatiile tale, probabil bine intentionate, sunt ca nuca-n perete. acesta nu e blog de scriitor, poet sau filosof. e doar un blog folosit de k.g. pt a-si exprima diverse vise si trairi. de aceea cred ca e inutila aprecierea ta. incerc sa nu-ti iau in seama condescendenta si superioritatea pentru ca atunci, ar trebui sa fiu complet de acord cu "cineva".

Anonim spunea...

draga "sa-ti zburde ielele prin par de-a valma", m-am "obosit" sa intru pe blogul tau sa vad ce scrii. ha! am avut dreptate! esti plina de citate. nu ca ar fi neaparat rau, dar vezi tu, unii dintre noi mai scriu si fara sa se inspire din altii, si atata vreme cat scrii ce simti tu e ok. (si aici nu ma refer la tine). si mai aveam o banuiala ca ai si "note" . si asa e!! :)))
si nu inteleg de ce te-ai zburlit toata cand ai citit "s-o sugem". si asta e tot un fel de "pornografie".
stilul tau de a scrie e plictisitor. spui lucruri interesante, dar te pierzi si mai ales pierzi cititorul. mai scurteaza si tu frazele, fata ca mut pe romantica. sau altfel spus: viseaza simplu.
succes.

Trimiteți un comentariu